Modals MCQ Class 10

English Grammar Modals MCQ Class 10

Q1. One ………. help needy people.

(a) will not

(b) must not

(c) ought to

(d) can not

Ans: ought to

Q2. Take this raincoat as it ……… rain ☔ later.

(a) must

(b) have been

(c) has been

(d) must be

Ans: must

Q3. ……… you like the dish i made yesterday.

(a) shall

(b) will

(c) would

(d) could

Ans: would

Q4. Rita ………. go to market to buy the grocery.

(a) may be

(b) might be

(c) has to

(d) can play

Ans: has to

Q5. If had left early like everyone else did, I …………. sitting here now listening to all this rubbish.

(a) may not be

(b) may be

(c) wouldn’t be

(d) was

Ans: wouldn’t be

Q6. We ……… go for the Zoo tomorrow.

(a) will

(b) can

(c) should

(d) shall

Ans: shall

Q7. This is a beautiful pen. I …… buy it.

(a) will

(b) can

(c) shall

(d) should

Ans: will

Q8. ……… i go out today?

(a) can

(b) may

(c) will

(d) ought to

Ans: can

Q9. I ………… go out today.

(a) ought not to

(b) ought be

(c) ought can

(d) ought

Ans: ought not to

Q10. We …… to talk to her.

(a) should

(b) must

(c) need

(d) have to

Ans: need

Q11. During peak hours, it …… take more than 2 hours to reach from Delhi to Mumbai.

(a) can

(b) must

(c) may

(d) will

Ans: will

Leave a Reply

%d bloggers like this: