Fire and Ice MCQ Class 10

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 2 Fire and Ice with Answers

Choose the correct option:-

1. Who is the poet of ‘Fire and Ice’ ?
(a) Robert Frost
(b) Leslie Norris
(c) Arolyn Wells
(d) John Berryman

Ans-(a) Robert Frost

2. What will the world end in?
(a) Fire
(b) Ice
(c) Both
(d) Neither of the two

Ans-(c) Both

3. What does violent desire refer to?
(a) Fire
(b) Ice
(c) Both
(d) Neither of two

Ans-(a) Fire

4. What does ‘Ice’ symbolizes?
(a) Love
(b) Hatred
(c) Violent desire
(d) All of the above

Ans-(b) Hatred

5. What does some people think,the world will end in?
(a) Fire
(b) Sun
(c) Moon
(d) Rain

Ans-(a) Fire

6. What does the poet think the world will end in?
(a) Love
(b) Ice
(c) Both
(d) None of the above

Ans-(b) Ice

7. Can hatred destroy the world?
(a) Yes
(b) No
(c) May be
(d) May not be

Ans-(a) Yes

8. According to the poet what will end the earth one day?
(a) Gun
(b) Ice
(c) Both
(d) World

Ans-(b) Ice

9. If the world had to perish twice then it will be perished by….. .
(a) Love
(b) Hatred
(c) Both
(d) None

Ans-(b) Hatred

10. ‘Fire and Ice’ is a …… poem.
(a) Symbolic
(b) Nature
(c) Both
(d) None

Ans-(a) Symbolic

Leave a Reply

%d bloggers like this: